otomotiv
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

Program Hakkında |  Akademik Personel  |  Öğretim Planı ve Ders İçeriği 


Bölüm Tanıtımı


     Alınacak Derece

Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Otomotiv Teknolojisi alanında Ön Lisans derecesine sahip olunur.



Program Profili


Otomotiv Teknolojisi Programı, Meslekî Ortaöğretim kurumlarında Otomotiv ve Gemi makineleri gibi içten yanmalı motorlar üzerine eğitim verilen programlardan mezun olan öğrencilere Otomotiv Endüstrisinde, satış, servis ve yedek parça gibi hizmet sektörlerinin yanında başta otomotiv fabrikaları olmak üzere imalat sektöründe de Tekniker seviyesinde görev alabilecek, kendi işyerini açabilecek bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlar. Orta öğretimde kazanılan mesleki bilgi ve becerilere ilave olarak Mesleğin bilimsel temelleri, İleri seviye bir CAD eğitimi, İşletme Yönetimi, İletişim ve Kalite konularında eğitimler verilerek hem meslekî hem de yöneticilik kabiliyetleri gelişmiş mezunları Ülke sanayisine kazandırmak ve mezunlara geniş yelpazeli iş imkanı sunmaktadır.


Program Mezunlarının İş İmkanları

Otomotiv Teknolojisi Önlisans mezunları, başta Otomotiv fabrikaları olmak üzere pek sektörde iş bulabilmekte, ayrıca yetkili veya özel servislerde çalışabilmektedir. Aynı zamanda kendi işyerlerini de açabilirler.

Mezuniyet Koşulları

Öğrencinin mezuniyete hak kazanabilmesi için; kayıtlı olduğu diploma programının öngördüğü dersleri, uygulamaları, stajları ve benzeri çalışmaları yönetmelik hükümlerine göre başarıyla tamamlaması ve genel akademik not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir.

Ortak zorunlu ve Üniversite seçmeli dersler dışında, dört yıllık lisans programlarının en az 128 kredi, iki yıllık ön lisans programlarının ise en az 64 kredilik dersleri kapsaması gerekir. Üniversite seçmeli dersler dışında, eğitim-öğretim programları her dönem 30 AKTS olmak üzere; ön lisans programları 120 AKTS, lisans programları ise 240 AKTS’lik derslerden oluşur.

* Eğitim-öğretim programlarında zorunlu staj olmayan fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokullarında ise isteğe bağlı olarak öğrenci staj yapabilir. Bu öğrenciler için de staja başlama şartları ile staj uygulama esasları için aynı usul uygulanır. 
 

Başarı Ölçütü
 
Başarı notları ve dereceleri MADDE 24 – (1) Bir dersteki başarı notu, öğrencinin yıl içerisindeki faaliyetlerinin ve/veya sınavlarının birlikte değerlendirilmesi sonucunda oluşur. Ölçme ve değerlendirme, öncelikle Bağıl Değerlendirme Sistemine (BDS) göre yapılır. Bağıl Değerlendirme Sistemi (BDS) koşullarının sağlanmadığı durumlarda Mutlak Değerlendirme Sistemine (MDS) göre değerlendirme yapılır. (2) Bağıl veya Mutlak Değerlendirme Sistemi ile derslerdeki başarı durumlarının ölçülmesi, değerlendirilmesi ve bu değerlendirme sonucunda oluşan ders başarı notları ve derecelerine ilişkin usul ve esaslar Senato tarafından belirlenir.
 
Geri Dön



Akademik Personel



Öğr. Gör. Murat KOŞAR
Otomotiv

mkosar[at]karabuk.edu.tr
 

Doç. Dr. Mustafa KARAGÖZ

Otomotiv
mustafakaragoz[at]karabuk.edu.tr

  Öğr.Gör. Burak ÇİFTCİ
Otomotiv
burakciftci[at]karabuk.edu.tr

   
Öğr.Gör. Faruk ALKAN
Otomotiv

farukalkan[at]karabuk.edu.tr

 
Doç. Dr. Üyesi Cüneyt UYSAL
Otomotiv

cuneytuysal[at]karabuk.edu.tr


 

 

Geri Dön































Öğretim Planı ve Ders İçeriği
 

 
Öğretim Yılı
Öğretim Planı
Ders İçeriği
2017-2019 Öğretim Planı Ders İçerikleri
2016-2017 Öğretim Planı Ders İçerikleri
2015-2016 Öğretim Planı Ders İçerikleri
2014-2015 Öğretim Planı Ders İçerikleri
2013-2014 Öğretim Planı Ders İçerikleri
2012--2013 Öğretim Planı Ders İçerikleri
2011-2012 Öğretim Planı Ders İçerikleri
2010-2011 Öğretim Planı Ders İçerikleri
2009-2010 Öğretim Planı Ders İçerikleri
2008-2009 Öğretim Planı Ders İçerikleri
2007-2008 Öğretim Planı Ders İçerikleri
2002-2007 Öğretim Planı Ders İçerikleri