ulastirma
ULAŞTIRMA VE TRAFİK HİZMETLERİ PROGRAMI

 
Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Programında Alınacak Derece

Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri alanında Ön Lisans derecesine sahip olunur.



Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Program Profili

Ulaştırma ve trafik hizmetleri teknolojik altyapı ile desteklenerek ulaşım sistemlerinin daha verimli işleyişi sağlanabilir. Son zamanlarda ulaştırma ve trafik hizmetleri alanının önem kazanması nedeniyle karayolları alt yapısı, üst yapısı, denetimi, plan program ve politikalarının belirlenmesi konusunda; kent içi, bölgesel trafik, ulaşım ve taşımacılık alanlarında yeni yöntem ve en son teknolojiler kullanılarak, alanında uzman seviyesinde çalışabilecek nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.


 
Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Programı Mezunlarının İş İmkanları

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev alabilirler. Ayrıca belediyelerin fen işlerinde ve özel sektörün karayolu, demiryolu, hava meydanı, liman inşaatı, ulaştırma ve toplu konutların yollarını yapan firmalarda ve kara, hava, demiryolu ve lojistik alnında hizmet veren firmalarda istihdam edilebilirler.



Mezuniyet Koşulları

Öğrencinin mezuniyete hak kazanabilmesi için; kayıtlı olduğu diploma programının öngördüğü dersleri, uygulamaları, stajları ve benzeri çalışmaları yönetmelik hükümlerine göre başarıyla tamamlaması ve genel akademik not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir.

Ortak zorunlu ve Üniversite seçmeli dersler dışında, dört yıllık lisans programlarının en az 128 kredi, iki yıllık ön lisans programlarının ise en az 64 kredilik dersleri kapsaması gerekir. Üniversite seçmeli dersler dışında, eğitim-öğretim programları her dönem 30 AKTS olmak üzere; ön lisans programları 120 AKTS, lisans programları ise 240 AKTS’lik derslerden oluşur.

* Eğitim-öğretim programlarında zorunlu staj olmayan fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokullarında ise isteğe bağlı olarak öğrenci staj yapabilir. Bu öğrenciler için de staja başlama şartları ile staj uygulama esasları için aynı usul uygulanır. 
 

Başarı Ölçütü
 
Başarı notları ve dereceleri MADDE 24 – (1) Bir dersteki başarı notu, öğrencinin yıl içerisindeki faaliyetlerinin ve/veya sınavlarının birlikte değerlendirilmesi sonucunda oluşur. Ölçme ve değerlendirme, öncelikle Bağıl Değerlendirme Sistemine (BDS) göre yapılır. Bağıl Değerlendirme Sistemi (BDS) koşullarının sağlanmadığı durumlarda Mutlak Değerlendirme Sistemine (MDS) göre değerlendirme yapılır. (2) Bağıl veya Mutlak Değerlendirme Sistemi ile derslerdeki başarı durumlarının ölçülmesi, değerlendirilmesi ve bu değerlendirme sonucunda oluşan ders başarı notları ve derecelerine ilişkin usul ve esaslar Senato tarafından belirlenir.



Akademik Personel

Öğr.Gör. Fatih YILDIRIM
Ulaştırma ve Trafik Hizm.
fatihyildirim@karabuk.edu.tr
Öğr.Gör. Taner YILDIZ
Ulaştırma ve Trafik Hizm.
taneryildiz@karabuk.edu.tr

  




Öğretim Planı ve Ders İçeriği

Öğretim Yılı
Öğretim Planı
Ders İçeriği
2021-2022 Öğretim Planı Ders İçerik
2020-2021 Öğretim Planı Ders İçerik
2019-2020 Öğretim Planı Ders İçerik
2018-2019 Öğretim Planı Ders İçerik
2017-2018 Öğretim Planı Ders İçerik
2016-2017 Öğretim Planı Ders İçerik
2015-2016 Öğretim Planı Ders İçerik
2014-2015 Öğretim Planı Ders İçerik
2013-2014 Öğretim Planı Ders İçerik










































Öğretim Planı ve Ders İçeriği

Öğretim Yılı
Öğretim Planı ve Ders İçerikleri
2019-2020 Öğretim Planı   /  Ders İçeriği
2013-2019 Öğretim Planı ve Ders İçerikleri