Mezuniyet Töreni
Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni Hamit Çepni Konferans Salonunda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.





Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet törenleri tanıtım filmlerinin izlenmesi ile devam etti.

Hamit Çepni Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet programına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Karabük Organize Sanayi Bölge Müdürü Alper Tolga Saka, KOSGEB Karabük Müdürü Serhat Saygın, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmasında mezunları ve velileri tebrik eden Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun nitelikli eğitim veren bir yüksekokul olduğunun altını çizdi. TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun sıradan bir yüksekokul olmadığına dikkat çeken Rektör Yardımcısı Karaş,  “TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, aslında bu üniversitenin nüve okullarından birisi. TOBB’un desteğiyle organize sanayimizde kurulmuş olması da bir başka avantaj. Tam da uygulamanın içinde öğrenciler bu okuldan yetişiyor. Çok nitelikli laboratuvar, atölye imkanları olan özel bir okulumuz. Biz gurur duyuyoruz TOBB MYO ile ve bütün bu özelliklerin öğrencilerimize bir referans olacağına inanıyoruz. Mezun olduğunda bütün öğrenciler aynı ayardadır. Onları öne geçiren öğrenciliklerindeki ortaya koydukları farklardır. Bir adım öne geçmiş olmaları akranlarına göre on sene sonra belki yirmi adım öteye götürür. Bunu biz hep müşahede ediyoruz mezun öğrencilerimizde. Ben TOBB’dan mezun olan öğrencilerimizin çoktan birkaç adım önde olduklarını düşünüyorum. Az önce saydığım özellikler sebebiyle ve bu yüzden önlerinde çok güzel bir gelecek olduğunu biliyorum. İnşallah başarılarla dolu bir kariyer sizleri bekliyor. Hepinize başarı dileklerimi iletmek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, “Geleceğimizin teminatı sevgili gençler. Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Unutmayınız ki dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Kendinizde değer oluşturduğunuzda başarı veya başarılar sizleri takip edecektir. Sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız” ifadeleri kullandı. Konuşmasında Filistin’e de değinen Prof. Dr. Gökkaya, “Limon ağaçlarına çiçek açtığı, güneşin zeytin dallarındaki meyvelere vurduğu, babaların evlatlarıyla korkusuzca buluştuğu, annelerin çocuklarını öpüp mezara değil yatağa koyduğu bir Filistin için dualarımızı eksik etmeyelim” dedi. Konuşmasının devamında mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Gökkaya, “Sevgili gençler, bugünlere kadar her türlü fedakarlığı göğüsleyerek sizleri yetiştiren ailenizi, ülkenizi ve üniversitenizi unutmamanızı bekliyorum. Bundan sonraki hayatınızda üstün başarılar dileyerek yolunuz ve bahtınız açık olsun” temennisinde bulundu.





Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi.