Announcements
HealthSafety
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ PROGRAMI

Program Hakkında |  Akademik Personel  |  Öğretim Planı ve Ders İçeriği


     Alınacak Derece

Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında İş Sağlığı ve Güvenliği alanında Ön Lisans derecesine sahip olunur.



Program Profili


İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü, hizmet sektörü ve sanayi kuruluşların ihtiyacı olan İş sağlığı ve Güvenliği hizmetlerine yönelik personel yetiştiren ve iş sağlığı ve güvenliği organizasyonunun iş güvenliği uzmanının bir alt kademesinde, iş güvenliği uzmanı zorunlu olmayan işletmelerde ise işletmenin tüm iş güvenliği hizmetlerinini sorumluluğunu üstlenebilecek yetenekte "İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri" yetiştiren bir Programdır.
- İş sağlığı ve güvenliği kayıt,dosyalama,izleme yönetimine hakim,
- Felaket bazlı tüm acil durumlarla ilgili yasal prosedür takibi ve uygulanmasını yapabilen,
- Başta işyeri olmak üzere, profesyonel acil durum kuruluşları ve bölgedeki komşularla haberleşme ve organizasyon konusunda danışmanlık hizmeti sunabilen,
- Risk analizleri, çözüm önerileri ve buna bağlı planlama ile bütçelendirmelerini yapabilen elemanların yetiştirilmesi için gerekli bilgi ve birikimin verildiği bir disiplindir.
Programın ana hedefi; İşyerlerinde risklerin minimize edilmesi, Sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratılması, Tehlikelerin kaynağında yok edilmesi, Çalışan insanın bu ortamda tüm dikkatini işine vererek kaliteli hizmet üretmesi, Herhangi bir kaza sonucu yasal, vicdani ve mali sorumlulukları en aza düşürmek ve işletmenin karlılığı artırmaktır.
Programın eğitim süresi 2 yıldır.


Program Mezunlarının İş İmkanları

Günümüzde çalışan sağlığına verilen önem ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturma; iş sağlığı ve güvenliği alanındaki gelişmeleri hızlandırmıştır. Bu nedenle bütün sektörlerde iş sağlığı ve güvenliği insan kaynakları ihtiyacı doğmuş ve gittikçe de artmaktadır. Son mevzuat değişiklikleri ile iş sağlığı ve güvenliği teknikerlerinin sertifika eğitimi sonrası sınavda başarılı olmaları durumunda “iş güvenliği uzmanı” olmalarının önünü açmıştır. Mezun olan öğrencilerimiz büyük bir bölümü özel sektörde (hizmet sektörü ve sanayinin tüm iş kollarındaki kurum ve kuruluşlar) Tekniker veya İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışmaktadırlar. Kamu kuruluşlarında da çalışma imkanı vardır.

Mezuniyet Koşulları

Bu önlisans programından mezun olabilmek için, öğrencilerin:

• Program müfredatındaki bütün derslerden başarılı olması ve en az 120 AKTS kredi toplaması
• 4.00 üzerinden 2.5 Genel Not Ortalamasına (GNO) sahip olması.
• 30 iş günü zorunlu stajını tamamlamış olması

gerekmektedir.




Ölçme ve Değerlendirme


Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir.


Karabük Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ara sınav, proje, ödevlerin etki oranı %40, finalin etki oranı %60’tır. Vize notu kaç olursa olsun öğrencinin geçmek için finalde 100 üzerinden 50 alması gerekir. Değerlendirme ve not sistemiyle ilgili yönetmelik http://oidb.karabuk.edu.tr/yonetmenlik/2012eos.htm adresinde bulunabilir.

Dönem sonu notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem notları öğrenci işleri tarafından açıklandığında nihai halini alır.

Notlar

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.

NOT                               Dönem Notu                               Katsayı

90 -100                                   A1                                           4.00

80 – 89                                   A2                                           3.50

70 – 79                                   B1                                           3.00

65 – 69                                   B2                                           2.75

60 – 64                                   C                                             2.50

G Yerel kredisi olmayan dersleri için geçme notu.

Başarılı Notlar

Lisans derecesinde kredili bir dersin en düşük başarı notu C’dir.

Başarısız Notlar

1. F1 Notu: Bu not yönetmelikte belirtilen devamsızlık sınırını aşan öğrencilere verilir ve dolayısıyla bu öğrenciler final ve telafi sınavlarına katılamazlar. Bu notun katsayı karşılığı 0’dır.

2. F2 Notu: Bu not derse devam eden fakat final veya bütünleme sınavlarına katılmayan öğrencilere verilir. Bu notun katsayı karşılığı 0’dır.

3. F3 Notu: Bu not dersi takip eden, final ve bütünleme sınavlarına katılan fakat bu sınavlardaki notları 50 ve altında olan ya da sınavlarının ortalaması 100 üzerinden 60’ın altında olan öğrencilere verilir. Bu notun katsayı karşılığı 0’dır.

4. K Notu: Bu not yerel kredisi olmayan derslerden başarısız olan öğrencilere verilir.

Ders Tekrarı

Bir dersten F1F2F3 ya da K notu alan öğrenciler dersi tekrar açıldığı ilk sömestrde almak zorundadır.

Dönem Tekrarı

Eğer bir öğrenci, ilk iki dönemde, tüm üniversitede verilen ortak dersler hariç 3 ya da daha fazla dersten başarısız olursa beşinci dönem derslerini alamaz. Bu öğrenci ilk iki dönemde başarısız olduğu dersleri almak tekrar almak zorundadır. Bu derslerden başarılı olduğu takdirde ya da ilk iki dönemde başarısız olduğu ders sayısı 3’ün altına düştüğünde beşinci dönem derslerinden seçim yapabilir.

Başarılı Öğrenciler

Herhangi bir dönemde genel not ortalaması 4.00 üzerinden 2.5 ya da üzeri olan öğrenciler başarılı sayılır.

Bir akademik yılın sonunda, iki dönem normal dönemlik ders yükü olan ve genel not ortalaması 3.00-3.49 arasında olan öğrenciler Onur Öğrencisi; genel not ortalaması ise 3.50-4.00 arasında olan öğrenciler ise Yüksek Onur Öğrencisi olarak kabul edilir.
 
Geri Dön



Akademik Personel



 
  Öğr.Gör. İsmail TOPRAK
iş Sağlığı ve Güvenliği
itoprak[at]karabuk.edu.tr


Geri Dön






























Öğretim Planı ve Ders İçeriği
 

Öğretim Yılı
Öğretim Planı
Ders İçeriği
2016-2017 Öğretim Planı  
2015-2016
2014-2015 Öğretim Planı Ders İçeriği
2013-2014
2012-2013
2011-2012
2010-2011
2009-2010
2008-2009