makine
A
MAKİNE PROGRAMI

Program Hakkında |  Akademik Personel  |  Öğretim Planı ve Ders İçeriği 


Bölüm Tanıtımı


     Alınacak Derece

Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Makina alanında Ön Lisans derecesine sahip olunur.



Program Profili


Karabük Üniversitesi Makina Önlisans programı ile Makina alanında, sektörün ihtiyaçlarına yanıt veren, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gereken mesleki yetkinlikleri kazanmış nitelikte meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.


Program Mezunlarının İş İmkanları

Program amacı doğrultusunda elde edilen kazanım sonucu, Makina imalatına yönelik işletmelerde, teknik ressam, tezgah operatörü, kontrol elemanı, bakım sorumlusu, bölüm şefi olarak görev alabilir. Küçük ve orta büyüklükteki makina imalatına yönelik işletmelerde liderlik ve yöneticilik rolünü de üstlenebilir. Kamu kurum ve kuruluşlarında imalat, bakım ve kontrol teknikeri olarak görev alabilir.



Mezuniyet Koşulları

Öğrencinin mezuniyete hak kazanabilmesi için; kayıtlı olduğu diploma programının öngördüğü dersleri, uygulamaları, stajları ve benzeri çalışmaları yönetmelik hükümlerine göre başarıyla tamamlaması ve genel akademik not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir.

Ortak zorunlu ve Üniversite seçmeli dersler dışında, dört yıllık lisans programlarının en az 128 kredi, iki yıllık ön lisans programlarının ise en az 64 kredilik dersleri kapsaması gerekir. Üniversite seçmeli dersler dışında, eğitim-öğretim programları her dönem 30 AKTS olmak üzere; ön lisans programları 120 AKTS, lisans programları ise 240 AKTS’lik derslerden oluşur.

* Eğitim-öğretim programlarında zorunlu staj olmayan fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokullarında ise isteğe bağlı olarak öğrenci staj yapabilir. Bu öğrenciler için de staja başlama şartları ile staj uygulama esasları için aynı usul uygulanır. 
 

Başarı Ölçütü
 
Başarı notları ve dereceleri MADDE 24 – (1) Bir dersteki başarı notu, öğrencinin yıl içerisindeki faaliyetlerinin ve/veya sınavlarının birlikte değerlendirilmesi sonucunda oluşur. Ölçme ve değerlendirme, öncelikle Bağıl Değerlendirme Sistemine (BDS) göre yapılır. Bağıl Değerlendirme Sistemi (BDS) koşullarının sağlanmadığı durumlarda Mutlak Değerlendirme Sistemine (MDS) göre değerlendirme yapılır. (2) Bağıl veya Mutlak Değerlendirme Sistemi ile derslerdeki başarı durumlarının ölçülmesi, değerlendirilmesi ve bu değerlendirme sonucunda oluşan ders başarı notları ve derecelerine ilişkin usul ve esaslar Senato tarafından belirlenir.
 
Geri Dön



Akademik Personel



Doç Dr. Ulaş Matik
Makine
matik@karabuk.edu.tr
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet BOY
Makine
mboy@karabuk.edu.tr
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin DEMİRTAŞ
Makine
hdemirtas@karabuk.edu.tr
   


Geri Dön



Öğretim Planı ve Ders İçeriği
 

Öğretim Yılı Öğretim Planı Ders İçerikleri
2020-2021 Öğretim Planı Ders İçerikleri
2019-2020 Öğretim Planı Ders İçerikleri
2018-2019 Öğretim Planı Ders İçerikleri
2017-2018 Öğretim Planı Ders İçerikleri
2016-2017 Öğretim Planı Ders İçerikleri
2002-2015 Ders İçerikleri ve Öğretim Planı


 


Dr. Öğr. Üyesi Özkan ÖZ
Makine
ooz[at]karabuk.edu.tr